Skąd się biorą kłopoty z erekcją?



Ważnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
odpowiednie odżywianie.
Zbilansowana dieta jest w stanie poprawić nie tylko jakość potencji, ale
również płodność. Zwróćmy najpierw
uwagę na to, co tracimy podczas
ejakulacji. Jak powszechnie wiadomo, dochodzi
w tym czasie do dosyć
ważnych ubytków selenu.
Możemy go unormować spożywając
niektóre ryby, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny bardzo
ważny składnik w naszej diecie to cynk, który odpowiada za
syntezę testosteronu, ten z kolei
jest odpowiedzialny za popęd
seksualny. W czasie
spożywania napojów procentowych czy
palenia papierosów tracimy cynk,
ale szybko można go zwiększyć
przez warzywa strączkowe, niektóre
ryby, mięso, żółtka jaj lub
ostrygi.
Niesamowicie
ważnym składnikiem jest także
arginina, która stanowi osiemdziesiąt procent
spermy. Arginina zwiększa
wytwarzanie spermy a także wydłuża czas
życia plemników. Składnik ten uczestniczy
również w procesie chemicznym
przemiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne ulegają
powiększeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak czekolada, mięso wołowe, nerkowce, makrela, orzechy, słonecznik czy indyk.
Należy zwrócić
także uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, jaka jest
określana witaminą płodności.
Spotkamy ją w warzywach liściastych, jajach, zarodkach pszenicy a także
razowym pieczywie. Kolejna witamina to
beta-karoten, która działa na
poprawne wytwarzanie
hormonów. Jeśli musimy
unormować jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy słodkich
ziemniaków.


tekst dostepny na
stronie-



tania viagra
cialis cena



Dodaj do zakładek Link.

Komentarze są wyłączone.